Nieuws

Niks te gek! - mensen met beperking gaan hun droom achterna

16 oktober 2013

Eind oktober start een nieuw seizoen 'Niks te gek!'. In dit televisieprogramma proberen mensen met een verstandelijke beperking samen met presentator Johan Overdevest hun droomwens te verwezenlijken. Iedere uitzending draait om het vervullen van een wens.

Johan helpt daarbij, maar niet zomaar: de hoofdpersoon met een verstandelijke beperking zal zelf moeten regelen dat zijn of haar wens in vervulling gaat. Johan coacht, troost, bevraagt, maakt lol en toont oprechte belangstelling.

27 oktober: Marijn Korteweg
Marijn Korteweg (19) heeft het Syndroom van Down. Momenteel doet ze een horeca-opleiding en ze speelt hockey. Ze is een echt modemeisje: ze kleedt zich het liefst stoer, maar houdt ook van glitter & glamour en felle kleuren. Daarom is haar grote wens om met een fotoshoot in een meidenblad te staan. Samen met Johan Overdevest trekt ze de stoute schoenen aan en brengt ze een bezoekje aan Girlz!.

3 november: Brenda Paulissen & Katrien Koopmans
Brenda Paulissen (20) en Katrien Koopmans (26) zijn twee Belgische hartsvriendinnen met het Syndroom van Down die al 18 jaar bevriend zijn. Overdag zit Brenda op school en Katrien werkt o.a. bij een lollyfabriek. Samen hebben ze één grote passie: dansen. Hiervoor krijgen ze les van de moeder van Brenda, maar hun wens is om professioneel te leren dansen en een dansshowtje weg te geven. Maar hoe regel je zoiets?

10 november: Informatie volgt

17 november: Samyra Steenen
Samyra Steenen (19) heeft het Syndroom van Down en woont in Utrecht. In november 2012 heeft zij een grote stap in haar leven gezet door zelfstandig te gaan wonen. Haar huis staat vol met alles wat met dolfijnen te maken heeft en de rest kleurt paars en blauw. Er ontbreekt alleen nog één ding, en dat is tevens haar grote wens: een mooie tuin. Samen met Johan Overdevest gaat ze op pad om deze een make-over te geven.

Uitzending: iedere zondag vanaf 27 oktober t/m 17 november 2013, 16.30 uur, Ned. 2. Kijk voor meer informatie op www.ntr.nl/nikstegek.