Nieuws

Niks te gek! vanaf nu vast op de vrijdag

08 januari 2014

Het NTR-programma Niks te gek! heeft een nieuw uitzendtijdstip. Vanaf 10 januari is het programma met Johan Overdevest elke vrijdag om 18.25 uur op Ned.2 te zien. In Niks te gek! helpt Johan Overdevest mensen met een verstandelijke beperking hun droom te realiseren. Vanaf 10 januari worden eerst acht bijzondere afleveringen herhaald. Vanaf 7 maart zijn gloednieuwe afleveringen te zien.

Afgelopen jaar won Niks te gek! in Wenen een Comeniuszegel, een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt door de Gesellschaft für Pädagogik und Information aan uitmuntende didactische (multi)mediaprojecten uit heel Europa. Ook werd Niks te gek! geselecteerd voor de Proud to Present sessie 2013 in Brussel. Het NTR-programma viel daar de eer te beurt om in de categorie Educatie ten voorbeeld te worden gesteld aan een keur van Europese televisiemakers.
 
Johan Overdevest is ook dit jaar weer veel te zien bij de NTR. Hij presenteert naast Niks te gek! ook de psychologische spelshowquiz Over de kop en werkt aan een nieuwe tv-serie over psychiatrische aandoeningen.
 
Niks te gek! vanaf vrijdag 10 januari om 18.25 uur op Ned.2:
 
10 januari: Marijn Korteweg
Marijn Korteweg heeft het Syndroom van Down. Marijn doet een horeca-opleiding en ze speelt hockey. Ze is een echt modemeisje: ze kleedt zich het liefst stoer, maar houdt ook van glitter & glamour en felle kleuren. Daarom is haar grote wens om met een fotoshoot in een meidenblad te staan. Samen met Johan Overdevest trekt ze de stoute schoenen aan en brengt ze een bezoekje aan Girlz!.
 
17 januari: Brenda Paulissen & Katrien Koopmans
Brenda Paulissen  en Katrien Koopmans  zijn twee Belgische hartsvriendinnen met het Syndroom van Down die al 18 jaar bevriend zijn. Overdag zit Brenda op school en Katrien werkt o.a. bij een lollyfabriek. Samen hebben ze één grote passie: dansen. Hiervoor krijgen ze les van de moeder van Brenda, maar hun wens is om professioneel te leren dansen en een dansshowtje weg te geven. Maar hoe regel je zoiets?
 
24 januari: Marcel Wiemers
Marcel Wiemers heeft een licht verstandelijke beperking en werkt met veel plezier bij een atelier. In dat atelier schildert hij, boetseert hij en maakt hij striptekeningen. Deze striptekeningen bestaan vaak uit cartoons over de politiek en zijn grote wens is om met een van die cartoons in een landelijke krant te staan. Samen met Johan Overdevest schakelt hij hiervoor de hulp in van NRC-tekenaar Ruben L. Oppenheimer.
 
31 januari: Samyra Steenen
Samyra Steenen heeft het Syndroom van Down en woont in Utrecht. In november 2012 heeft zij een grote stap in haar leven gezet door zelfstandig te gaan wonen. Haar huis staat vol met alles wat met dolfijnen te maken heeft en de rest kleurt paars en blauw. Er ontbreekt alleen nog één ding, en dat is tevens haar grote wens: een mooie tuin. Samen met Johan Overdevest gaat ze op pad om deze een make-over te geven.
 
7 februari: Steven Harks
Zanger Steven Harks heeft een licht verstandelijke beperking. Drie dagen in de week werkt hij bij de lokale radio in Uden, maar het liefst treedt hij op. Vanaf zijn elfde zingt hij al en dan vooral Nederlandstalige nummers. In Niks te gek! krijgt hij de kans om zijn eigen single op te nemen met zanger Django Wagner.
 
14 februari: Bart Mulders
Bart Mulders heeft het Syndroom van Down en is groot Elvis-fan. Sterker nog: hij is Elvis! In de weekenden treedt hij regelmatig op als de 'King of Rock'. Zijn wens is om deze imitatie te verbeteren en het liefst samen met Carlo Boszhard, die o.a. beroemd is vanwege zijn imitatities. Maar voordat je bij zo'n professional komt moet je natuurlijk wel de 'moves' van de King onder de knie hebben…
 
21 februari: John Gies
John Gies heeft een licht verstandelijke beperking. Zijn grote hobby is fotograferen. Op zijn pieper krijgt hij meldingen van o.a. de brandweer, ambulance en politie binnen. Hier gaat hij dan op af om de mooiste kiekjes te schieten. Daarnaast weet hij veel van vliegtuigen en spot ze graag op vliegvelden. Zijn grote wens is om op Schiphol de Bird Control te fotograferen en dit te exposeren op de luchthaven. Samen met Johan Overdevest gaat hij op pad om dit voor elkaar te krijgen. Hij krijgt daarbij hulp van de fotograaf des vaderlands, Ilvy Njiokiktjien.
 
28 februari: Mathijs Ruitenbeek
Mathijs Ruitenbeek is autistisch, speelt in een theatergroep en  is  dol op zingen. Hij heeft een heel speciale wens die niet voor zichzelf is, maar voor zijn moeder. Het gaat slecht met haar gezondheid en daarom wil Mathijs haar in het zonnetje zetten. Ze houdt erg van Nederlandstalige muziek en vooral van André Hazes. Daarom wil hij graag samen met Martijn Fischer, die André Hazes speelt in de musical Hij Gelooft In Mij, een lied voor haar zingen. Samen met Johan Overdevest gaat hij op pad om dit te realiseren.
 
Mensen met een verstandelijke beperking proberen in Niks te gek! samen met Johan Overdevest hun droomwens te verwezenlijken. Iedere uitzending draait om het vervullen van een wens. Johan helpt daarbij, maar niet zomaar: de hoofdpersoon zal zelf moeten regelen dat zijn of haar wens in vervulling gaat. Johan coacht, troost, bevraagt en maakt lol. En samen gaan ze op pad in de Niks te gek!-bus.