Nieuws

Onbeperkt Meedoen tijdens Pride Amsterdam

09 augustus 2023

Op zaterdag 5 augustus voer de Onbeperkt Meedoen boot mee tijdens Pride Amsterdam. De boot is een initiatief van dertien gehandicaptenzorgorganisaties, Zonder Stempel (de landelijke groep van het COC voor en door LHBTI+ personen met een lichte verstandelijke beperking) en de VGN.

Onbeperkt Meedoen boot Pride Amsterdam
Foto: Tom Knoflook

Een groot feest

Voor de opvarenden, LHBTIQ+ personen met een verstandelijke beperking, was het een groot feest om mee te varen. Zelfs de regen mocht de pret niet drukken. Voor de bezoekers aan de kant ging de boot dan ook niet onopgemerkt voorbij.

    Deelname is belangrijk

    Het thema van Pride Amsterdam was #YouAreIncluded. Een thema dat goed aansluit bij de deelname van de Onbeperkt Meedoen boot want de initiatiefnemers vragen aandacht voor een grote groep onzichtbare LHBTI+ personen: mensen met een (verstandelijke) beperking. Zij strijden vaak hun hele leven lang voor dubbele acceptatie. Ze willen ongeacht hun beperking gewoon meedoen in de maatschappij en net als ieder ander een betekenisvol leven leiden. Daarnaast vechten ze voor acceptatie van hun seksuele- en genderdiversiteit. De boot is voor hen een plek waar zij zich kunnen laten zien en waar zij de aandacht krijgen die ze verdienen!

    Voor Phoebe Crystal, drag-artiest en boegbeeld van de boot, is meevaren belangrijk. “Iedereen is gelijk, zowel met als zonder beperking. Dat laten we op onze boot graag zien!”

      Phoebe Crystal Onbeperkt Meedoen boot Pride Amsterdam
      Phoebe Crystal op de Onbeperkt Meedoen boot
      Sam van den Brink
      Wil je meer weten?
      Neem contact op met Sam van den Brink

      Deze pagina is een onderdeel van: