Nieuws

Onbeperkt trots tijdens Pride Amsterdam

08 augustus 2022

Tijdens de Pride Amsterdam deden ook mensen met een verstandelijke beperking uit de lhbti+ community mee. Zij stonden op de Onbeperkt Trots boot. Een samenwerking tussen veertien gehandicaptenzorgorganisaties, Zonder Stempel (de landelijke groep van het COC voor en door LHBTI+ personen met een lichte verstandelijke beperking) en de VGN. Met de boot vroegen zij aandacht voor een vaak onzichtbare groep.

Onbeperkt Trots boot Pride Amsterdam

Voor de deelnemers is het belangrijk om mee te varen. Richel, "Ik vind het belangrijk dat ik mijzelf kan zijn, met homoseksuele gevoelens. Mensen met een beperking zijn ook onderdeel van de samenleving. Dat laten we zien tijdens de Pride." Michael en Arnold vullen hem aan: "We genieten van de aandacht en van alle mensen aan de kant. We laten ons zien aan Nederland. " 

Uit de schaduw gestapt

De Onbeperkt Trots boot ging niet onopgemerkt voorbij. De boot trok veel bekijks tijdens de parade, de deelnemers stapten uit de schaduw (zoals gezongen in het lied 'Leer mij te zien' geschreven door het Toverbaltheater) en ook in de media was er veel aandacht. Een overzicht:

Sam van den Brink
Wil je meer weten?
Neem contact op met Sam van den Brink

Deze pagina is een onderdeel van: