Nieuws

Ook voor Europa: Stem jij ook?

09 april 2019

Donderdag 23 mei zijn er Europese Parlementsverkiezingen. Met ‘Stem jij ook?’ maakt ProDemos ook deze verkiezingen toegankelijk voor mensen met een licht verstandelijke beperking. 'Stem jij ook?' is er ook voor lokale organisaties en (zorg)instellingen om hen te faciliteren bij het organiseren van voorlichting en workshops over het waarom en hoe van het stemmen. 

Workshops

Om mensen met een licht verstandelijke beperking beter voor te bereiden op deze verkiezingen, begeleidt ProDemos workshops op locatie onder de noemer ‘ProDemos Schuift aan: Stem jij ook?’ Op een luchtige, interactieve manier wordt verteld waar Europa over gaat, waarom stemmen belangrijk is en hoe je kunt stemmen. Lees hier meer informatie voor het aanvragen van een informatiebijeenkomst.

Verkiezingskrant

Daarnaast is er de website stemjijook.nu met informatie over de verkiezingen én een speciale verkiezingskrant. Stemjijook.nu is er ook voor professionals, onder andere om de 'Stem jij ook?’-verkiezingskranten te bestellen (per pakket van 25 exemplaren) of voor de toolbox waarmee je zelf een 'Stem jij ook?'-bijeenkomst kunt organiseren.
Ga naar stemjijook.nu voor meer informatie.

Animatie met tips over toegankelijkere verkiezingen

Laura Vos - De Haes onderzocht in het kader van haar studie SPH wat organisaties kunnen doen om mensen met een beperking te helpen bij verkiezingen. Bekijk hier haar filmpje:

Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen

Deze pagina is een onderdeel van: