Nieuws

Open consultatie kaders duurzaam informatiestelsel

08 april 2019

Het Informatieberaad Zorg werkt aan een duurzaam informatiestelsel voor de zorg. Hierbij zijn doelen gesteld rondom medicatieveiligheid, het centraal stellen van de patiënt, de overdracht en het vastleggen van gezondheidsgegevens. Om deze doelstellingen vorm te geven wordt onder meer gewerkt aan een kaders voor het duurzaam informatiestelsel.

Hand met duurzame en groene wereld met windmolens

De kaders voor het duurzaam Informatiestelsel bestaan uit een aantal documenten die samen richting geven aan de ontwikkeling van een referentie-architectuur voor het duurzaam informatiestelsel. In de periode 18 maart tot en met 15 april 2019 staan de documenten Kaders voor het Duurzaam Informatiestelsel open voor consultatie. De kaders bestaan nu uit twee delen:

Deel 1: Principes van het duurzaam informatiestelsel voor de zorg;
Deel 2: Richtlijnen duurzaam informatiestelsel voor de zorg;

Van deze documenten is deel 1 reeds in open consultatie geweest. Dit document bestaat uit de basisprincipes en de afgeleide principes. Het Informatieberaad heeft deze principes in haar vergadering van 12 december 2018 vastgesteld. Deel 2 staat open tot en met 15 april 2019.

Heb je belangstelling voor deze open consultatie? Dan kun je reageren tot en met 15 april 2019. Meer informatie vind je op de website van het Informatieberaad Zorg.

 

 

Han Huizinga
Wil je meer weten?
Neem contact op met Han Huizinga

Deze pagina is een onderdeel van: