Nieuws

Oproep: Contact in coronatijd: betrokkenen deel je ervaringen

19 januari 2021

Sinds corona is bezoek op woonlocaties minder mogelijk. Er zijn ook andere manieren voor bewoners om contact te hebben met hun familie en vrienden, met name telefonisch of digitaal. Voor sommigen werkt dit prima, anderen hebben of kunnen hier minder mee. Hoe wordt er op jouw woonlocatie omgegaan met beperkt bezoek door het coronavirus? Welke digitale contactmogelijkheden zijn er en wat is er nodig om dit te kunnen faciliteren?

Locatie- of zorgmanagers, persoonlijk begeleiders, naasten, bezoekvrijwilligers en cliënten die hier zicht en ervaring mee hebben, kunnen hun ervaringen delen. Alle inbreng zal gebruikt worden voor het ontwikkelen van een handreiking met en voor de praktijk om maatwerk rondom bezoek en digitaal contact te kunnen aanbieden. Dit voor wanneer fysiek bezoek niet mogelijk is, maar ook voor normale tijden waarbij digitaal contact mogelijk een aanvulling kan zijn op fysiek contact.

Coronavirus op blauwe achtergrond

Achtergrondinformatie

Elke doelgroep vult een eigen online vragenlijst in. Op het Kennisplein staat daarom op maat extra informatie met de link naar de vragenlijst en de folder 'Hoe gaan we om met uw antwoorden?' voor:

  • locatie- of zorgmanagers;
  • persoonlijk begeleiders;
  • naasten; 
  • bezoekvrijwilligers; en
  • cliënten   

U kunt ook contact opnemen met Linda Douma of Lotte Piekema op 020-5988495 of contactincorona.fgb@vu.nl.

Het project is een samenwerking van de https://www.viveon.nl/, Academische Werkplaats Bartiméus – VU, Academische Werkplaats EMB, Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking en belangenvereniging KansPlus. Ook Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en Vilans zijn bij het project betrokken.

Marion Kersten
Wil je meer weten?
Neem contact op met Marion Kersten

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: