Nieuws

Oproep deelname aan Communities of Practice ‘Met Andere Ogen’ Reserveer alvast de data!

02 februari 2020

Het programma ‘Met Andere Ogen’ is van start gegaan. In het programma ligt de focus op de samenwerking tussen onderwijs-jeugd-zorg. Het programma is erop gericht dat kinderen zich zonder onderbreking kunnen ontwikkelen. Het doel is om samen met lokale onderwijs-jeugd-zorgpartijen en gemeenten al doende lerend te ontdekken en doen wat echt werkt. Een van de onderdelen van het programma zijn de communities of practice. Rond 5 februari kun je je hiervoor inschrijven. Reserveer alvast onderstaande data in je agenda!

Communities of Practice

In maart wordt gestart met zogenaamde communities of practice rond de volgende thema’s: 

  1. Bindende afspraken voor onderwijs, jeugd en zorg: 4 maart, 9 april, 11 mei, 9 juni, 8 september van 13.00 – 17.00 uur.
  2. Positief en preventief jeugdbeleid: 2 maart, 6 april, 18 mei, 8 juni, 7 september van 9.00 - 13.00 uur.
  3. Interprofessioneel samenwerken: 6 maart, 3 april, 8 mei, 5 juni, 4 september van 13.00 – 17.00 uur.
  4. Monitoring: : 2 maart, 6 april, 18 mei, 8 juni, 7 september van 13.00 – 17.00 uur.
  5. Onderwijs-zorgarrangementen en poreuze randen: 4 maart, 1 april, 13 mei, 3 juni, 2 september van 9.00 – 13.00 uur.

Deze communities of practice, waarbij het ‘samen leren en verbeteren’ rondom de thema’s centraal staat, zijn toegankelijk voor alle aandeelhouders van het programma ‘Met Andere Ogen’. Bij elk thema is plek voor 15 tot 25 deelnemers. Meer informatie over de communities (inclusief de locatie) wordt zo spoedig mogelijk op de website geplaatst. Houd de website dus in de gaten!
Als je deel wilt nemen aan de communities of practice, dien je jezelf eerst te registreren als aandeelhouder. Als aandeelhouder ben je onderdeel van de landelijke beweging om kansen voor kinderen een stap verder te brengen.

Met Andere Ogen
Het programma ‘Met andere Ogen’ is tot stand gekomen door de Coalitie onderwijs-jeugd-zorg die de krachten heeft gebundeld om de vraag ‘Wat heeft het kind nodig?’ middels een gezamenlijk leertraject te beantwoorden. De grote uitdaging is om het kind centraal te stellen en samen te werken om het een sterke basis te geven.
‘Met Andere Ogen’ krijgt vorm in een lerend netwerk; een samenwerkingsverband waarbij de opgave centraal staat en waar professionals, vanuit organisaties, samenwerken, leren en effectiever worden. Het programma is ook een netwerk dat openstaat voor iedereen die werkzaam is op het snijvlak van onderwijs, zorg en jeugd. 

Meer informatie
Meer informatie over het programma, inspiratieregio’s, de lerende aanpak en communities of practice is te vinden op de website van ‘Met Andere Ogen’. Om op de hoogte te blijven, kun je je inschrijven voor een tweewekelijkse notificatie en direct zien wat er nieuw is. Je kunt een account aanmaken via registreren.
 

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: