Nieuws

Organisatiecontext van situaties van probleemgedrag

06 november 2020

De afgelopen jaren heeft CCE de organisatiecontext van situaties van ernstig en aanhoudend probleemgedrag intensief bestudeerd. Dit heeft verdere kennis opgeleverd over deze organisatiecontext. Het CCE deelt deze kennis nu volop via publicaties, trainingen en webinars.

Probleemgedrag

Bewegen bij probleemgedrag

Er is meer inzicht in hoe onderschatte situatiekenmerken onder druk van richtinggevende zorgframes spanningen opleveren, die zichtbaar worden in zeven verschillende organisatiedynamieken. Deze kennis is opgedaan in een actieonderzoek met zes zorgorganisaties (de Twentse zorgcentra, ’s Heerenloo Ermelo, Prisma, Reinaerde, Sovak, Zuidwester) en staat beschreven in het boek Bewegen bij probleemgedrag. Om dit boek kosteloos te downloaden, klik hier.

Organisational environment and challenging behaviours 

Daarnaast loopt er promotieonderzoek in samenwerking met de Erasmus School of Health Policy and Management aan de Erasmus Universiteit. In dit onderzoek is er vanuit zes ecologische systemen gekeken naar de organisatiecontext van situaties van probleemgedrag. Verschillende elementen en parallelle processen spelen een rol in de organisatiecontext wanneer het gaat om situaties van probleemgedrag. Voor het proefschrift, klik hier. De verdediging van dit proefschrift door Vanessa Olivier-Pijpers zal donderdag 26 november om 9.30 uur zijn. Aanmelden voor de livestream kan bij Trijntje Veenstra.
 

Marion Kersten
Wil je meer weten?
Neem contact op met Marion Kersten

Deze pagina is een onderdeel van: