Nieuws

'Oud en Gelukkig' presenteert nieuwe kennisproducten

05 maart 2019

In het onderzoekstraject 'Ouderen in het vizier' is kennis uit de praktijk verzameld en beschikbaar gemaakt voor álle professionals in de gehandicaptenzorg. Dit levert 50 praktische tools op voor begeleiders die werken met oudere mensen met een verstandelijke beperking. Een aantal zorgorganisaties heeft voor deze doelgroep nieuwe kennisproducten ontwikkeld. Ze vertellen er graag meer over in zeven inspirerende filmpjes. 

Leidraad Oud en Gelukkig

De leidraad Oud en Gelukkig geeft een overzicht van kennisproducten die je helpen bij het begeleiden van ouderen met verstandelijke beperkingen. Met de producten uit de leidraad Oud en Gelukkig kun je de ondersteuning van cliënten verder vormgeven, onderbouwen en/of toetsen. Bij alle kennisproducten vind je een casus met daarin een ondersteuningsvraag. Daarna lees je informatie over: doelgroep, bijbehorende domeinen van kwaliteit van bestaan, toelichting op het kennisproduct, ervaring met het product en informatiebronnen. Bij ieder kennisproduct is ook aangegeven op welke kennisbron (uit onderzoek, praktijk of ervaringskennis) het gebaseerd is.

Meer weten?

Wil je meer weten? Kijk dan op de website van het Kennisplein Gehandicaptensector of lees de speciale nieuwsbrief over de leidraad.

Sam van den Brink
Wil je meer weten?
Neem contact op met Sam van den Brink