Nieuws

Participatie: cliënten Visio werken in gewone fietsenfabriek

18 november 2013

Participatie van mensen met een beperking is een actueel en veelbesproken thema, op de kennismarkt 'Participatie als uitdaging' die het Kennisplein Gehandicaptensector vandaag organiseert, maar ook binnen Koninklijke Visio. Een mooi voorbeeld van participatie: acht cliënten met een visuele en verstandelijke beperking werken bij fietsenfabriek Azor Bike in Hoogeveen.

Jobcoach Janny Pepping: "Ze krijgen hierbij ondersteuning van een jobcoach en werkleiders” Hoe ervaren de cliënten het werken zelf en wat vinden de andere medewerkers van Azor daarvan?

Cliënt Mariska van Boeijen legt in een filmpje uit hoe zij meewerkt aan het in elkaar zetten van de fietsen: "Ik zie niks. Ik ben voor 100% blind en ik kan alleen goed horen en goed voelen en ik weet door een klikje van iets of iets vastzit of doordat iets steeds zwaarder wordt met aandraaien."

Voor de medewerkers van Azor Bike zijn de cliënten van Visio gewone collega's. Eddy Westerhof: "Ik heb een blinde collega en het gaat helemaal goed. Ik zet alle spullen die hij nodig heeft klaar. Het gaat perfect." Ook Mariska voelt zich op haar plek: "Ik hoop hier nog vele jaren te mogen werken!"

Deze pagina is een onderdeel van: