Nieuws

Petitie over Wlz-bezuiniging overhandigd in Tweede Kamer

26 mei 2016

Belangenorganisatie LOC Zeggenschap in zorg heeft op dinsdag 24 een mede door VGN(leden) ondertekende petitie overhandigd aan leden van de Tweede Kamer. Met in totaal 17.000 handtekeningen is een duidelijk signaal afgegeven om de bezuiniging van € 500 miljoen op de langdurige zorg te schrappen. 

De petitie sluit aan op een brief aan de vaste commissie VWS, waarin de VGN samen met Ieder(in) al eerder haar zorg uitsprak over de aangekondigde korting op de Wet langdurige zorg. Ook VGN-directeur Frank Bluiminck uitte er in een interview met Zorgvisie zijn ongenoegen over.

De overhandiging van de petitie werd gedaan door cliënten(raden), medewerkers en LOC Zeggenschap in zorg. Daarbij waren zeven Kamerleden aanwezig van verschillende partijen. Zij kregen tijdens de overhandiging te horen dat ‘de ondergrens is bereikt’ en ‘dat de afzenders van de petitie niet willen meewerken aan de afbraak van de zorg’. Ook de te hoge werkdruk onder zorgprofessionals werd apart benadrukt, evenals de onzekerheid die er bij cliënten in toenemende mate heerst.  

De Kamerleden lieten meteen weten de signalen serieus te nemen en verwachten volgende week een brief van staatssecretaris Van Rijn. Deze brief maakt naar verwachting bekend in hoeverre de geplande bezuiniging doorgaat.

 

 

Foto van Johan van Ruijven
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan van Ruijven