Nieuws

Pluryn-locatie De Winckelsteegh klaar voor de toekomst

08 mei 2014

De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls opent dinsdag 13 mei de volledig vernieuwde Pluryn-locatie De Winckelsteegh. De afgelopen periode zijn alle woningen vervangen of gerenoveerd, zijn voorzieningen als het zwembad en de manege opgeknapt en is het terrein opnieuw ingericht.

Op het bosrijke terrein midden in de stad Nijmegen wonen 170 kinderen en volwassenen met een ernstig verstandelijke handicap, vaak in combinatie met een ernstig meervoudige beperking en/of gedragsproblemen. Zij kunnen hier terecht voor een woonplek, maar ook voor werk, dagbesteding, behandeling en vrijetijdsactiviteiten. Doordat alle voorzieningen zich op één terrein bevinden, kunnen de bewoners zich vrij en veilig bewegen. Dit alles maakt De Winckelsteegh tot één van de toonaangevende voorzieningen voor mensen met een ernstige verstandelijke handicap in Nederland. 

Feestweek

Nu alle bouw- en renovatiewerkzaamheden zijn afgerond, is het tijd om stil te staan bij het mooie resultaat. Dat gebeurt met een feestweek, van 11 tot en met 16 mei voor bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers en buurtgenoten. De officiële opening van de vernieuwde Winckelsteegh door burgemeester Bruls op 13 mei is daar onderdeel van.