Nieuws

Pluryn-manager Frans Ravestein onverwachts overleden

17 december 2013

Op zondagochtend 15 december is Frans Ravestein op 53-jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand. Frans werkte sinds 2000 als manager Behandeling bij Pluryn. Het nieuws is zeer hard aangekomen binnen de organisatie. Bestuursvoorzitter Rob de Jong: “Pluryn verliest met Frans Ravestein een steunpilaar. Hij was in alle opzichten een bevlogen collega. We gaan hem missen.”

Bevlogen en gedreven
“Voor Frans was geen berg te hoog en geen rivier te diep. Hij zei nooit ‘nee’ als de organisatie een beroep op hem deed. De cliënt stond bij hem altijd centraal. Pluryn zal hem enorm missen,” memoreerde Rob de Jong hem in een ingelaste bijeenkomst met de managers en hoofden behandeling. Frans’ plotselinge overlijden is voor iedereen moeilijk te bevatten. Rob: “Hij was fysiek en mentaal zeer sterk, een echte sportman; maar vooral een gedreven collega, in de bloei van zijn loopbaan, met zoveel uitdagingen nog voor hem. Integer, oprecht, duidelijk en betrokken.”

“Een inspirerende en zeer authentieke persoonlijkheid,” zo kennen zijn directe collega’s, de hoofden Behandeling, hem. Zijn deskundigheid en betrokkenheid bleek uit zijn hele handelen. Als het nodig was, was Frans er: wars van kapsones, gedreven en realistisch. Hij had altijd de menselijke maat voor ogen. Daarbij stond de cliënt en diens perspectief steeds centraal.

Loopbaan
Frans Ravestein werd op 1 juni 1960 geboren in Arnhem. Van 1981-1988 studeerde hij Orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Frans werkte van 1990-1993 als behandelingscoördinator bij Jan Pieter Heije. Op 1 mei 2000 trad Frans in dienst bij Pluryn als regiomanager Behandeling Noord. In juni 2004 werd hij manager Behandeling.

In snel tempo wist hij na diverse fusies, een gezamenlijke resultaat verantwoordelijk eenheid (RVE) Behandeling op te zetten.

Hij was zeer actief in allerlei kwaliteitsstuurgroepen en commissies, zowel binnen Pluryn als landelijk.

Inzetten op kwaliteit was Frans’ uitgangspunt. Efficiency en effectiviteit volgen kwaliteit. Nooit andersom. Mede dankzij zijn inzet scoort Pluryn uitstekend bij de uitgebreide HKZ Auditing in december 2013.

Ook landelijk was Frans actief: hij was bestuurslid van het ‘Kenniscentrum’ in het VOBC (de Vereniging Orthopedagogische Behandelcentra). Binnen de VGN (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland) was Frans lid van de commissie Jeugd. Daarnaast was hij actief in een aantal kennisnetwerken en in het politieke circuit.

Frans woonde in Oosterbeek. Hij laat zijn vrouw Nel, dochter Dana en zoon Gelmer achter. Pluryn wenst hen en overige familieleden en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verdriet.