Nieuws

Politiek en zorg ontmoeten elkaar in Leiden en Noordwijk

28 november 2012

Vorige week vrijdag bracht PvdA-Kamerlid John Kerstens een bezoek aan ’s Heeren Loo regio Zuid Holland Noord. Tijdens dit werkbezoek sprak Kerstens met zowel cliënten als medewerkers over de mogelijkheden en perspectieven die mensen met een (verstandelijke) beperking hebben. De kracht van ’s Heeren Loo ligt vooral in het ondersteunen van ontwikkeling richting zelfstandigheid van mensen met een beperking ten aanzien van wonen, werken en welzijn.

De aftrap van de ontmoeting vond plaats in het pas geopende lunchcafé Deksels. Hier werken cliënten van ’s Heeren Loo in de bediening en de keuken. Een mooie plek om door te stromen naar een betaalde baan in de horeca en dus helemaal in het straatje van de portefeuille van John Kerstens. Werk & economie en sociale zekerheid zijn immers onderdelen daarvan. Met werktoeleiding, leren & ontwikkelen en jobcoaching (woonwerkcarriere) sluiten de activiteiten van de regio Zuid-Holland Noord hier naadloos op aan.

Meedenken in mogelijkheden en kansen
Het gesprek in Deksels ging over visie van s Heeren Loo Zuid Holland Noord, waarbij het perspectief van de medemens (met een beperking) uitgangspunt is. Vanuit expertise biedt de organisatie aan graag mee te denken met tal van (politieke) dilemma’s. Met als doel een inclusievere samenleving voor alle mensen (met en zonder beperking).

Academie voor Zelfstandigheid en Werken op Locatie
’s Heeren Loo regio Zuid-Holland Noord heeft sinds enige tijd een eigen Academie voor Zelfstandigheid. Dit is een trainingscentrum waarin verschillend uiteenlopende trainingen en cursussen worden aangeboden met als doel het vergroten en versterken van zelfstandigheid. Studenten (cliënten van ’s Heeren Loo) van de Academie leidden John Kerstens hier bevlogen rond. Ook de deelnemers van het Werken Op Locatie project bij een groot tuincentrum in Noordwijk ontvingen John met enthousiasme.

Tijdens deze bezoeken stond het eigen verhaal van de student en deelnemers centraal, zij gaven zelf inzage in hun perspectieven, mogelijkheden en wensen ten aanzien van een zelfstandiger leven op het terrein van leren en werken.

Wordt vervolgd…
’s Heeren Loo en John Kerstens kijken terug op een geweldig werkbezoek. Kerstens twitterde enthousiast: een  geweldig werkbezoek met supergemotiveerde en betrokken medewerkers en fantastische cliënten. Het werkbezoek krijgt een mooi vervolg in januari: alle betrokkenen zijn van harte bij John Kerstens uitgenodigd voor een tegenbezoek aan de Tweede Kamer.