Nieuws

Premiere film Met lef & liefde en lancering van het platform LVB doet mee

Leestijd: 3 minuten
07 oktober 2020

Op 29 september was de premiere van de film 'Met lef en liefde'. Een film die vier jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) volgt op weg naar zelfstandigheid. Op de dag van de premiere is ook het platform LVB doet mee live gegaan. Op dit platform is een groot aantal korte filmpjes te vinden, waarin professionals uit de zorg, het onderwijs, politie, justitie, gemeenten, maar ook ervaringsdeskundigen uitleggen wat ervoor nodig is om gewoon mee kunnen doen wanneer je een LVB hebt. De filmpjes zijn een schat aan informatie voor iedereen die meer wil weten over dit thema.

Film 'Met lef & liefde'

Jens, Nathalie, Maria en Dennis hebben een licht verstandelijke beperking. Zij wonen op een locatie van een zorgaanbieder, maar willen net als iedereen gewoon een huis, een baan en zelf keuzes over hun leven kunnen maken. Documentairemaker Julia von Graevenitz volgde een jaar lang deze vier jongeren in hun weg richting zelfstandigheid. En die is vol hobbels en obstakels. ‘Met Lef en Liefde’ maakt inzichtelijk hoe moeilijk het is voor mensen met een LVB om hun plek te vinden in de samenleving. Bijvoorbeeld om een baan te vinden die bij je past of woonruimte waar je zelfstandig kan gaan wonen met ambulante hulp.

Livestream Talkshow

De premiere van de film was tijdens de eerste - van een reeks van vier -  Livestream Talkshow 'LVB doet mee' vanuit de De Duif in Amsterdam. Thema  van deze talkshow was: Wat kunnen we in de samenleving aanpassen om het voor mensen met een LVB makkelijker te maken? De talkshow is terug te kijken via YouTube. 

LVB doet mee

Op 29 september is ook het platform 'LVB doet mee'  live gegaan. Op dit platform is een groot aantal korte filmpjes te vinden, waarin professionals uit de zorg, het onderwijs, politie, justitie, gemeenten, maar ook ervaringsdeskundigen uitleggen wat ervoor nodig is om   gewoon mee kunnen doen wanneer je een LVB hebt. De filmpjes zijn een schat aan informatie voor iedereen die meer wil weten over dit thema.

De VGN steunt samen met de Opbouw, de gemeente Rotterdam, de gemeente Utrecht en de ministeries van VWS en Justitie en Veiligheid dit initiatief van Turning Point. 

Foto van Maartje van der Rijt
Wil je meer weten?
Neem contact op met Maartje van der Rijt

Deze pagina is een onderdeel van: