Nieuws

Project ‘EMB in het Vizier’ wil praktijkervaringen

14 juni 2017

Nederland telt minimaal 13.000 mensen met Ernstig Meervoudige Beperkingen (EMB). Het project 'EMB in het Vizier' - onderdeel van Gewoon Bijzonder – haalt kennis op uit de praktijk en stelt die beschikbaar voor álle zorgprofessionals die in de gehandicaptenzorg met deze doelgroep werken. Voorwaarde is wel dat het projectteam over zoveel mogelijk praktijkervaringen kan beschikken. Daar is nu een vragenlijst voor samengesteld. 

Hoe verschillend de mensen met EMB ook zijn, bij iedereen is er sprake van een combinatie van stoornissen en beperkingen, op alle levensdomeinen. In de dagelijkse zorg en ondersteuning spelen vraagstukken over afhankelijkheid, integrale aanpak, relatie met ouders en veranderende wetgeving. Het zijn vraagstukken die onder andere leiden tot nieuwe kennisbehoefte en kennisvragen van professionals. Aan deze behoefte wil 'EMB in het Vizier' dus een steentje bijdragen.

Vul de vragenlijst in

Dit is alleen haalbaar met uw bijdrage. Welke kennis kunt u delen en waar hebt u in de praktijk behoefte aan? We nodigen begeleiders, onderzoekers, stafmedewerkers, gedragsdeskundigen, verwanten en anderen uit om mee te helpen de zorg aan mensen met EMB te verbeteren. Daarom het verzoek om de korte vragenlijst in te vullen en zo jouw antwoorden op belangrijke vragen te delen.

Vragen?

Hebt u vragen of opmerkingen over de vragenlijst? Mail dan naar info@kennispleingehandicaptensector.nl.

Foto van Johan van Ruijven
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan van Ruijven

Deze pagina is een onderdeel van: