Nieuws

Prokkelweek: volop participatie mensen met en zonder beperking

27 mei 2014

Met het luiden van de beursgong op de Amsterdamse Beurs en het sportieve evenement de Prokkelsterrenslag wordt maandag 2 juni het startsein gegeven voor de Prokkelweek van 2 tot 7 juni. Tijdens deze week vinden er in Nederland op honderden locaties activiteiten plaats waarbij mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten.

Duizenden vrijwilligers organiseren in bedrijven, buurten, op scholen en in het verenigingsleven activiteiten die mensen met en zonder verstandelijke beperking met elkaar in contact brengen. Deze ontmoetingen (Prokkels) dragen op een heel persoonlijke manier bij aan het versterken van de positie van mensen met een verstandelijke beperking in de samenleving en het vergroten van sociale netwerken. En daarin ligt precies de belangrijkste doelstelling van de Prokkelweek. Door de hervormingen in de langdurige zorg wordt dit steeds actueler.

Landelijke opening
Cristel Poortenaar (algemeen directeur USG Restart),  Perez Dalloe en Mireille Bruer, (respectievelijk voorzitter en lid van de cliëntenraad van zorginstelling Cordaan) openen maandag 2 juni om 9.00 uur in Amsterdam de beurshandel met een slag op de beroemde beursgong.

Annette Roozen (gehandicapte sporter 2007) , Fred Paling (RvB UWV), Lenny (The Voice), Conny Kooijman (directeur LFB) en Michiel Zeeuw (ervaringsdeskundige) openen maandag 2 juni om 13.30 uur in Utrecht de Prokkelsterrenslag.  Een uniek gezelschap voor een bijzonder evenement. Een zeskamp met vijfendertig teams bestaande uit  vijf mensen met én vijf mensen zonder (verstandelijke) beperking. Gehuld in eigen clubtenue gaan onder andere UWV, Nuon, Coöperatie VGZ, ambtelijke dienst Tweede Kamer, CMS en USG Restart de uitdaging aan te ontdekken wat de participatiesamenleving voor hen betekent.

Datum: Maandag 2 juni 2014
Tijd: 13.30 uur officiële opening
Locatie: Utrecht, Sportcentrum Olympos, Upsallalaan 3

Zien welke Prokkels in uw buurt worden georganiseerd? Ga dan naar www.prokkel.nl.