Nieuws

Psycho-educatie over verslaving

09 oktober 2017

In het psycho-educatie pakket Beautiful Me dat is gemaakt door ’s Heeren Loo en Accent Praktijkonderwijs Nijkerk, zit een nieuw onderdeel; Verslaving & middelengebruik. Beautiful Me helpt om in gesprek te gaan met jongeren met een verstandelijke beperking, hun familie, onderwijzers en zorgprofessionals.

Is verslaafd zijn altijd risicovol? Heb je zelf wel eens (verslavende) middelen geprobeerd, zoals sigaretten, alcohol of drugs? En hoe bied je weerstand aan groepsdruk? Verschillende jongeren van het praktijkonderwijs vertellen in de zevende film van Beautiful Me vanuit hun eigen kennis en ervaring over verslaving en middelengebruik. Ze praten openhartig over de risico’s, gevaren en mogelijke gevolgen. En ze delen hun eigen ervaringen. Ten slotte geven ze tips hoe andere jongeren zo goed mogelijk voor hun eigen veiligheid en gezondheid kunnen zorgen.

Zelfstandig en probleemloos functioneren

Jongeren op het praktijkonderwijs worden vaak niet herkend en erkend in onze maatschappij. Ze worden veelal overschat en ook overschatten zij zichzelf. Wij willen jongeren en hun omgeving hiermee helpen. Want ondersteuning, erkenning, inzicht in en begrip voor deze groep jongeren is erg belangrijk. Door het maken van deze korte filmpjes en werkbladen geven we inzicht in de moeilijkheden die ze dagelijks ondervinden. We geven hiermee een beeld van mensen met een licht verstandelijke beperking die proberen zo zelfstandig en probleemloos mogelijk te functioneren in onze steeds complexer wordende maatschappij.

Beautiful Me

Vorig jaar publiceerde ’s Heeren Loo het Beautiful Me is. Het pakket bestaat uit filmpjes en werkbladen. De werkbladen helpen om over deze thema’s te praten.

De thema’s die zijn verfilmd zijn: Vrienden, Pesten, Seks & relaties, Hulp vragen, Toekomst en Verslaving. Het pakket kun je kosteloos aanvragen. Kijk op: www.sheerenloo.nl/beautifulme

Deze pagina is een onderdeel van: