Nieuws

Ratificatie VN-verdrag vanaf 14 juli 2016 een feit!

14 juli 2016

De ratificatie van het 'VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap' is vanaf 14 juli 2016 een feit. Op 14 juni heeft de regering een door Koning Willem-Alexander ondertekende akte van het verdrag bij de Verenigde Naties in New York gedeponeerd, waarna het 30 dagen duurt voordat het verdrag in werking treedt. Bij deze gelegenheid heeft Minister Koenders de jaarlijkse Conference of States Parties to the CRPD toegesproken (zie bijlage).

un vlag wappert aan paal voor kantoorgebouw

De wet is al gepubliceerd in het Staatsblad, zie bijlagen.

De VGN is blij dat het moment nu eindelijk daar is dat het VN-verdrag in werking treedt. We willen er serieus werk van maken en daarom is de VGN met cliëntenorganisaties en de Coalitie voor Inclusie hierover in gesprek. Ook wil de VGN haar leden activeren om hun begeleidingspraktijk vorm te geven richting inclusie, en hen aanspreken op hun werkgeversrol, aldus bestuurslid Henk Kouwenhoven.

Kennisfestival 2016

Op 2 november 2016 vindt het Kennisfestival plaats dat de VGN samen met kenniscentrum Vilans organiseert in Kennisplein-verband. Het thema is 'Samen het VN-verdrag waarmaken'.

Jan Visscher
Wil je meer weten?
Neem contact op met Jan Visscher

Deze pagina is een onderdeel van: