Nieuws

’s Heeren Loo trots op zwemster Magda Toeters

12 september 2012

Tijdens de Paralympische Zomerspelen in Londen heeft zwemster Magda Toeters een zilveren medaille behaald. De sportvrouw woont in Bunschoten in een woonvorm van de ’s Heeren Loo Zorggroep. De medaillewinnares werd maandagavond feestelijk ontvangen door haar medebewoners en begeleiders. ’s Heeren Loo is trots op de topprestatie van Magda!

De 26-jarige zwemster won vorige week tijdens de Paralympische Zomerspelen een zilveren medaille op het onderdeel100 meterschoolslag in de categorie S14 (verstandelijk beperkt). Ze was met een tijd van 1.20,64 de op een na snelste van het veld. De zwemster moest alleen de Spaanse Michelle Alonso voor laten gaan die met 1.16,85 een wereldrecord zwom. |Magda kwam ook uit op de200 metervrije slag. Daar werd ze knap zevende.

Voorbereiding
In de aanloop naar de Spelen heeft de zwemster extra hard getraind om in topvorm te komen. Dagelijks lag ze al om 06.00 uur in het zwembad in Amersfoort om te trainen en vaak volgde er ’s middags nog een tweede training. Toeters koos enkele jaren geleden bewust voor de woonvorm in Bunschoten van ’s Heeren Loo omdat ze zich hier optimaal kon voorbereiden op de Paralympische Spelen.

Paralympische Zomerspelen
Twaalf jaar geleden mochten voor het laatste sporters met een verstandelijke beperking meedoen aan de Paralympische Spelen. Dit jaar mochten deze sporters uitkomen in de categorieën: zwemmen, atletiek en tafeltennis.

Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen