Nieuws

Spel en educatiepakket over voedingsverzorging in woonvormen

14 september 2015

U werkt in een kleinschalige woonvorm waar u zelf het eten bereidt of verwerkt. Veilig voedsel is van levensbelang. zeker als u eten en drinken bereidt voor kwetsbare mensen. Maar hoe zorgt u voor veilig voedsel? Welke risico's en gevaren zijn er? Wat kan er misgaan?

Kleinschalige woonvormen moeten voldoen aan de Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen. Deze hygiënecode - een aantal richtlijnen op het gebied van voedselveiligheid - is ontwikkeld door het Voedingscentrum. Er is nu een spel ontwikkeld, speciaal voor medewerkers en vrijwilligers in kleinschalige woonvormen. Het spel is uitgebracht door G-kracht hospitality en is afgestemd op de Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen.

Het spel bevat tevens een educatiepakket. In het educatiepakket zit: een dvd met instructiefilm 'Veilig eten in kleine woonvormen', het boek 'Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen', een folder 'Etiketwijzer', een folder 'Slim kopen, koken en bewaren' en een handleiding 'Veilig eten in woonvormen'. De kosten van het spel inclusief educatiepakket bedragen € 395,-.

Wilt u meer weten over dit spel? Ga dan naar www.watzetjeophetspel.nl.

Voor vragen over de hygiënecode voor de voedingsverzorging neemt u contact op met Judith Dubero, jdubero@vgn.nl of 06 - 1320 3921.