Nieuws

Steffie en het ondersteuningsplan online

05 november 2013

Maandag 4 november is op Steffie, de website voor mensen met een verstandelijke beperking, een programma gestart om cliënten meer regie te helpen krijgen over hun ondersteuningsplan. Digitale vriendin Steffie legt uit wat een ondersteuningsplan is en wat je ermee kunt doen. Ook helpt Steffie de bezoeker om een plan te maken voor een gesprek met de zorgorganisatie.

Het nieuwe programma heet 'Steffie en het ondersteuningsplan'. Voor cliënten, ouders en begeleiders een speels en begrijpelijk hulpmiddel om duidelijk te krijgen waar ze hulp bij willen hebben, en hoe ze daar inzichtelijke afspraken over kunnen maken. Met een oefenprogramma kunnen de mensen zelf aan het werk. Daarvoor kunnen ze kiezen uit 8 vragenlijsten die zich elk richten op een van de domeinen van kwaliteit van bestaan uit het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg (2007-2013). De uitkomst is een overzicht (geprint- of digitaal) van de onderwerpen die zij belangrijk vinden voor het gesprek over het ondersteuningsplan. Het programma bevat ook een vragenlijst over tips bij de eigen regie over het ondersteuningsplan.

De lancering van het programma Steffie en het ondersteuningsplan vond plaats bij de VGN. In aanwezigheid van Mevrouw Ine van Hest, directeur van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars verrichtte de heer Gert Rebergen, interim directeur Platform VG, de officiële opening. Hierbij waren zo'n veertig deelnemers aanwezig, waaronder veel ervaringsdeskundigen van de LFB, Cordaan en Dichterbij. Zij hebben een belangrijke rol gespeeld in de bouw en bij het testen van 'Steffie en het ondersteuningsplan'.

'Steffie en het ondersteuningsplan' is mogelijk  gemaakt door het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Partners in het project zijn Platform VG, de VGN, Cordaan, Dichterbij en de LFB.  Sien heeft ‘jouw tips’ mogelijk gemaakt. Ook Bureau Opaal en Netrex Internet Solutions hebben aan het programma meegewerkt.   

Deze pagina is een onderdeel van: