Nieuws

Stichting IZZ lanceert platform voor zorgsuccessen

21 september 2012

Stichting IZZ heeft het online platform Zorgsuccessen.nl gelanceerd. Het initiatief is bedoeld voor zorginstellingen om onderling succesvolle werkwijzen of programma’s te delen.

"We zien een toenemende zorgvraag en een dreigend personeelstekort op ons afkomen", aldus Dominique Vijverberg, algemeen directeur Stichting IZZ. "Dit leidt tot vragen over het betaalbaar en uitvoerbaar houden van zorg. Een deel van het antwoord wordt geboden met een optimale gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers en het sneller opschalen van succesvolle vernieuwingen in de zorg. De zorg is een gemotiveerde en creatieve sector die continu op zoek is naar verbeteringen. Waar zij nog hulp bij kan gebruiken is het verspreiden en opschalen van de succesvolle nieuwe werkwijzen naar andere zorginstellingen. Met het platform Zorgsuccessen.nl en professionele begeleiding levert Stichting IZZ een bijdrage aan de informatie-uitwisseling en overdracht van succesvolle vernieuwingen."

Zorgsuccessen in de gehandicaptenzorg
Ook zorgsuccessen in de gehandicaptenzorg worden toegelicht. Zo leest u op de website over een succes van gehandicaptenzorgorganisatie 's Heeren Loo die een social media strategie heeft ingevoerd. En over VG 2.0, een medium waar gebruikers kennis en ervaringen met elkaar kunnen delen.

Nieuwsgierig? Ga naar www.zorgsuccessen.nl.

Bron: Zorgvisie/VGN