Nieuws

Talkshow over een toegankelijke overheid voor mensen met een LVB

04 april 2022

In deze laatste aflevering van de talkshow 'LVB doet mee' op 14 april zoeken we antwoorden op de vragen: ‘Hoe zichtbaar zijn mensen met een LVB in het landelijke beleid?’ en ‘Hoe kunnen we systemen in de landelijke overheid simpeler maken? Vanuit het Spaansche Hof in Den Haag vertellen deskundigen, waaronder Boris van der Ham (voorzitter VGN) en Tweede Kamerleden Lucille Werner (CDA) en Mirjam Bikker (CU), over hun ervaringen en inzichten. We nodigen je van harte uit om je aan te melden.

portret Boris van der Ham

Aanmelden kan via deze link: http://eepurl.com/hCYUoz

Andere sprekers zijn Jacobine Geel (voorzitter College voor de Rechten van de Mens), Xavier Moonen (bijzonder hoogleraar kennisontwikkeling LVB aan de UvA),  Niels Koorn (plaatsvervangend afdelingshoofd Forensische Zorg ministerie Justitie en Veiligheid), Margo van Rheenen (directeur Stichting MEE Zuid-Holland Zuid ), Gerda van Dijk ( interdepartementaal beleidsonderzoeker) en Kavita Parbhudayal (Wethouder van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid).

Blinde vlek voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Hoe kan landelijke overheid bijdragen aan een toegankelijke samenleving voor mensen met een licht verstandelijke beperking? Veel mensen met een licht verstandelijke beperking redden zich wel. Maar het verkeerd begrijpen van een brief, het verkeerd invullen van een formulier, of het te veel vertrouwen van de verkeerde mensen, kan snel uitlopen op problematische schulden of zelfs criminaliteit. Onze samenleving is te complex geworden en grote groepen mensen kunnen niet meer gewoon participeren. Het lijkt wel alsof het landelijk beleid een blinde vlek heeft voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Minder zelfredzame mensen hebben ondersteuning nodig. Er zijn maatwerkoplossingen nodig die met lef en domeinoverstijgend worden aangepakt. 

Meld je nu aan

De online bijeenkomst op donderdag 14 april, vanaf 15.30 uur en is kosteloos te volgen. Meld je nu aan via http://eepurl.com/hCYUoz en ontvang voorafgaand aan de livestream talkshow je link! 

In vier livestream talkshows zoeken we naar inspirerende voorbeelden en wat we kunnen veranderen om mensen met een LVB volwaardig mee te kunnen laten doen aan de samenleving. De andere talkshows zijn terug te kijken via: https://lvbdoetmee.nl/

Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen