Nieuws

Terugkijken webinar Woonplaatsbeginsel en nieuw webinar op 24 maart

04 maart 2021

Dinsdag 9 februari vond het webinar ‘Aan de slag met de implementatie van het woonplaatsbeginsel’ plaats. De opname van dit webinar is terug te kijken via YouTube. Op 24 maart wordt een tweede webinar georganiseerd.

Op 1 januari 2022 treedt de nieuwe Wet wijziging woonplaatsbeginsel in werking. Het woonplaatsbeginsel bepaalt welke gemeente (financieel) verantwoordelijk is voor jeugdhulp aan een specifieke jeugdige. In het webinar van 9 februari is een toelichting gegeven op de nieuwe wet, de projectorganisatie en op de activiteiten die komend jaar moeten plaatsvinden. De focus van het webinar lag op een uitleg hoe gemeenten op korte termijn aan slag kunnen met het uitzoeken van de migratiegroep en het bepalen van de verantwoordelijke gemeente. De opname van dit webinar (40 minuten) kunt u hierboven terugkijken. 

Volgend webinar

Op woensdagochtend 24 maart van 10.00 tot 11.00 uur wordt een tweede webinar georganiseerd. In dit webinar komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Verduidelijken onderwerpen waar dinsdag 9 februari veel vragen over zijn gesteld.
  • Op dit moment wordt het stappenplan ‘uitzoeken over te dragen jeugdigen’ getoetst door een aantal gemeenten. De eerste ervaringen worden in dit webinar gedeeld.
  • Toelichting op de gegevensoverdracht. 

Het webinar is bedoeld voor zowel gemeenten als zorgaanbieders. Omdat vooral gemeenten nu al aan de slag moeten met de voorbereidingen, ligt de nadruk op activiteiten voor gemeenten. 
Wilt u deelnemen aan dit webinar, dan kunt zich via deze link aanmelden. Mocht het tijdstip van het webinar u niet uitkomen, schrijf u dan toch in. Iedereen die zich geregistreerd heeft, ontvangt één of enkele dagen na het webinar een mail met de gegeven informatie en een link naar de opname, zodat u het webinar ook achteraf kunt bekijken.

Andere bijeenkomsten

In april en mei zullen kleinschalige(re) online regiobijeenkomsten worden georganiseerd. 
Eind mei of begin juni wordt een derde webinar georganiseerd. In dit webinar ligt de nadruk op zorgcontinuïteit: Hoe gaan we om met contracten als een andere gemeente (administratief) verantwoordelijk wordt voor een jeugdige? Meer informatie over deze bijeenkomsten volgt binnenkort.  

Community

Voor de implementatie van het Woonplaatsebeginsel is een community opgericht op de website van het Ketenbureau i-Sociaal Domein. In deze ‘Groep Woonplaatsbeginsel Jeugdwet’ vindt u alle actuele berichten en documenten over de implementatie van het woonplaatsbeginsel. 
 

Han Huizinga
Wil je meer weten?
Neem contact op met Han Huizinga

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: