Nieuws

TimeBuzz-app voor mensen met visuele beperking

29 december 2015

Sinds kort bestaat er een speciale app die door middel van trillingen de tijd aangeeft: de TimeBuzz-app. Deze app maakt het mogelijk om met de Apple Watch via vibraties de actuele tijd te voelen. Met de lancering van de TimeBuzz-app kunnen mensen met een visuele beperking op een discrete manier de tijd opvragen.

De tijd wordt vertaald in lange en korte vibraties. Het patroon hiervan is in te stellen door een zogenaamd buzzpatroon. De TimeBuzz-app is te downloaden in de App Store (kosten € 0,99) en kan op de Apple Watch geïnstalleerd worden.

Buzzen

Wanneer de gebruiker de app op de Apple Watch opent, staat er een grote knop in beeld met de tekst ‘Tik om tijd te buzzen’. Wanneer er op deze knop getikt wordt, begint de app met het ‘buzzen’ van de tijd. Het vertaalt het tijdstip in een patroon van lange en korte vibraties, waarbij eerst de uren en dan de minuten worden gebuzzd. De uren worden van de minuten onderscheiden met een korte pauze.

Gebruikers kunnen op de website timebuzz.nl handige tips vinden om de app nog makkelijker te kunnen gebruiken. In de app zelf worden alle buzzpatronen uitgelegd.

Meer informatie

De app is ontwikkeld door Virtual Pages in samenwerking met Bartiméus, Koninklijke Visio en Vereniging Bartiméus Sonneheerdt. Op de website van Bartiméus kunt u meer vinden over het project Apple Watch.

Deze pagina is een onderdeel van: