Nieuws

Toine van der Pol: ’Iedereen duurzaam onder dak’

01 maart 2021

Toine van der Pol is namens de VGN lid van de Regiegroep Duurzame Zorg. Verder is hij bestuurslid van Cello, een zorgorganisatie voor mensen met een beperking. Hij schreef het openingsartikel voor de Nieuwsbrief Duurzame Zorg, uitgegeven onder redactie van VWS. Hieronder volgt het artikel integraal.

Hand met duurzame en groene wereld met windmolens

Beste lezers van de Nieuwsbrief Duurzame Zorg,

De zorg heeft het zwaar gehad het afgelopen jaar. Iedereen is voelbaar opgelucht dat er gestart is met de vaccinatie. Zo kreeg op 4 februari gelukkig ook onze cliënt Margriet als eerste op onze locaties de corona-prik. Maar Margriet en onze andere cliënten willen ook graag een fijne leefomgeving, met schone lucht, schoon water en een schone bodem. Voor een deel kunnen ze hier natuurlijk zelf aan bijdragen. Waar dat ophoudt, nemen wij het graag over.  Veel van onze cliënten krijgen een groot deel van hun leven te maken met de zorg. Daarom is het voor ons in de langdurige zorg extra belangrijk om zoveel mogelijk duurzame keuzes te maken.


We zorgen voor mensen door voor hen te zorgen én voor hun omgeving. De VGN heeft daarom nu een nieuw Werkprogramma Duurzaamheid 2021 – 2025. We hebben dit samen opgesteld met het Milieu Platform Zorg en ActiZ en GGZ Nederland onderschrijven het. We delen onze plannen en doelen op het gebied van duurzaamheid voor de komende jaren. Natuurlijk kijken we ook graag mee als er vragen over zijn. We mogen deel zijn van het leven van bijna 200.000 Nederlanders. Er is zoveel wat we kunnen doen om hun wensen recht te doen. Daarom zet ik me graag in voor een duurzamere zorg. Want iedereen zou duurzaam onder dak moeten kunnen zijn, ook als dat andermans dak is.
Ik wens u veel leesplezier.


Met vriendelijke groet, Toine van der Pol

Via deze link kunt u de Nieuwsbrief Duurzame Zorg downloaden.

Frits Mul
Frits Mul Senior beleidsadviseur

Deze pagina is een onderdeel van: