Nieuws

Training omgaan met agressie voor cliënten genomineerd voor ESF Award 2018

12 oktober 2018

Het project ‘Let us keep it safe’, een de-escalatietraining die Bartiméus ontwikkelde mét cliënten en vóór cliënten met een visuele en verstandelijke beperking, is genomineerd voor de ESF-Award 2018. 

Cliënten in woongroepen leren in de training omgaan met vormen van agressie en voelen zich hierdoor zekerder, zowel binnen als buiten de woning. De training vergroot ook het gevoel van veiligheid bij betrokken begeleiders. Na een succesvolle pilot in 2017 zijn in september zes nieuwe woongroepen met de training gestart. Lees meer over deze training op de website van Bartiméus.

Bartiméus is de enige organisatie uit de gehandicaptenzorg bij de laatste 10 kanshebbers op de ESF-award, een prijs van het ministerie van SZW voor inspirerende projecten gefinancierd vanuit het Europees Sociaal Fonds. Bartiméus is het expertisecentrum op het gebied van diagnostiek van en leven met een visuele beperking. Bij Bartiméus wonen ook mensen met een visuele en meervoudige beperking.

Naar de finale

Bekijk de video van Let us keep it safe en stem dit project naar de finale op de website van de ESF Award 2018. Je kunt stemmen tot eind oktober 2018. De vijf projecten met de meeste stemmen gaan naar de finale op 7 november aanstaande in Den Haag. Een vakjury bepaalt daarna wie de ESF-Award 2018 wint. De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid reikt de prijs uit.

 

Deze pagina is een onderdeel van: