Nieuws

Trainingscentrum Esdégé-Reigersdaal recyclet oude apparatuur

19 augustus 2013

Het milieu besparen en de zorgsector ondersteunen. Zorgorganisatie Esdégé-Reigersdaal speelt daar op in door oude apparatuur te recyclen. Het Trainingscentrum Arbeid in Heerhugowaard, waar mensen met een beperking werken of leren, werkt hiervoor samen met Stichting Present Heerhugowaard en ICT recyclebedrijf Siso uit Almere. Oude computers, mobiele telefoons en randapparatuur worden zo milieubewust verwerkt en gerecycled.

In de apparaten zitten kostbare grondstoffen die hergebruikt kunnen worden. Soms zijn apparaten bij een bedrijf al afgeschreven, maar nog prima te gebruiken.

Het Trainingscentrum Arbeid in Heerhugowaard krijgt van Stichting Present apparatuur aangeleverd waar bedrijven en particulieren vanaf willen. Cliënten van het trainingscentrum kijken alles na en sorteren de spullen. Computers worden getest door de cliënten. Ook voeren zij reparaties uit. Daarna worden de spullen gesorteerd en opgeslagen. Volle containers worden opgehaald door Recyclebedrijf Siso uit Almere. Siso zorgt ervoor dat bruikbare spullen goed terecht komen en zij halen de grondstoffen uit de rest van de spullen. Het geld dat dit oplevert wordt verdeeld onder de verschillende partijen.

Bedrijven verlenen graag hun medewerking, omdat ze zowel de zorgsector kunnen steunen als het milieu kunnen besparen en omdat ze geen afvoer kosten hoeven te betalen die ze wel moeten betalen wanneer ze zelf de spullen zouden afvoeren.
Voor Trainingscentrum Arbeid een manier om het steeds krapper wordende budget in de zorgsector een beetje het hoofd te kunnen bieden.

U kunt contact met het Trainingscentrum Arbeid opnemen over de mogelijkheden, computer@tecea.nl of 072-53 48 455.