Nieuws

Uitreiking Pier de Boer-prijs 2017

18 september 2017

Op donderdag 28 september 2017 reikt Stichting SPZ voor de vijfde keer de Pier de Boer-prijs uit aan het beste project voor mensen met een verstandelijke beperking. Het thema van de prijs in 2017 is: 'onbeperkt actief bewegen, al dan niet georganiseerd in (sport) verbanden'.

Piet de Boer-Prijs

De uitreiking vindt plaats van 14.30 tot 18.00 uur in 't Lichtpunt (Abrona), Maanlaan 4 in Huis ter Heide.

Tijdens de bijeenkomst presenteren allereerst de winnaars van de Pier de Boer-prijs 2015: Stichting Prisma, Movisie en Stichting Abri hoe zij met het gewonnen bedrag aan de slag zijn gegaan om te komen tot een instrumentarium voor participatie en medezeggenschap van mensen met een verstandelijke bepering.

Daarna presenteren de drie genomineerden voor de Pier de Boer-prijs 2017 hun projecten:

  • De Brug Provincie Groningen wil door het ontwikkelen van een aantal producten handvatten bieden voor het opzetten van een structureel aanbod voor mensen met meervoudige beperkingen.
  • MEE Rotterdam Rijnmond heeft tot doel met het project SportMEE, mensen met een beperking toe te leiden naar een passend (structureel) sport- of beweegaanbod. Daarbij wordt uitgegaan van hun persoonlijke wensen en behoeften.
  • Zelfregiecentrum Nijmegen richt zich met haar project 'Kiek ons gaan' op het verbeteren van leefstijl van mensen met een licht verstandelijke beperking die zelfstandig wonen.

U leest meer over deze uitreiking in de bijlage bij dit bericht.

Deze pagina is een onderdeel van: