Nieuws

Unieke tentoonstelling ter ere van tienjarig bestaan Terminus De Onthaasting

03 december 2013

Vanaf dinsdag 3 december is de hele decembermaand een bijzondere zwart-wit fototentoonstelling te zien in de traverse van Centraal Station Amersfoort en Lunchroom Terminus De Onthaasting. De fototentoonstelling is een serie van unieke zwart-wit portretten die fotograaf Peter van Hal maakte van medewerkers van De Onthaasting. Bij deze lunchroom werken medewerkers met een beperking begeleid door zorgorganisatie Amerpoort. De fototentoonstelling is de aftrap van een feestelijke tiendaagse om het tienjarig bestaan van de lunchroom te vieren.

Lunchroom Terminus de Onthaasting in Amersfoort ontstond tien jaar geleden als initiatief van enkele Amersfoortse ondernemers en zorgorganisatie Amerpoort. Het idee was om een lunchroom op te zetten met een maatschappelijk functie: een onderneming die tegelijkertijd zinvol werk biedt aan mensen met een verstandelijke beperking.

Tien dagen vorstelijk onthaasten
Om het tienjarig bestaan te vieren van De Onthaasting organiseren enthousiaste vrijwilligers en medewerkers de tiendaagse ‘vorstelijk onthaasten’: een feestelijk programma van tien dagen. De tiendaagse begint met de opening van de fototentoonstelling op het Centraal Station Amersfoort en in de Lunchroom. Daarna volgen elke dag diverse feestelijke activiteiten, zoals een vorstelijke high tea voor mantelzorgers, vorstelijk onthaasten voor tien kersverse ouders en op 10 december wereldgerechten eten voor € 10,-. Kijk voor een compleet programma op www.terminusdeonthaasting.nl/10-jaar-onthaasting.