Nieuws

Van der Sar schenkt sportpakket aan Heliomare

04 september 2013

De Edwin van der Sar Foundation schenkt woensdag 4 september een sportpakket aan Heliomare Sport. Het sportpakket is samengesteld door een bewegingsdeskundige en is uitermate geschikt voor hersteloefeningen van mensen met een hersenbeschadiging. Naast allerlei sportmaterialen zijn het voornamelijk evenwichts- en coördinatiespellen, ideaal om te gebruiken in de sportzaal of oefenruimte.

Het sportpakket wordt overhandigd door Annemarie van der Sar, de vrouw van Edwin. Zij lanceerden in mei 2012 de Edwin van der Sar Foundation. Hun stichting zet zich in voor mensen met een hersenbeschadiging. Middels activiteit, sport- en beweegprojecten streven zij naar optimale zorg en revalidatie.

Annemarie van der Sar: “Deze materialen dragen bij aan de beleving en spelvreugde van de patiënten en hun begeleiders. Onze actie is bedoeld als stimulans en steuntje in de rug voor de mensen met een hersenbeschadiging. Het zal uiteindelijk leiden tot een zo goed als mogelijk herstel. En dat is de missie waar we ons graag samen met het team van Heliomare voor inzetten.”
 

Niet-Aangeboren Hersenletsel

Een actieve levensstijl is voor iedereen belangrijk, zeker voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Tijdens de revalidatie bij Heliomare krijgt de patiënt daarom al in een vroeg stadium begeleiding van bewegingsagogen op het gebied van sport en bewegen.

De activiteiten vinden plaats in de sporthal, het zwembad of de fitnessruimte. De revalidatiearts bepaalt samen met de patiënt of sportactiviteiten en begeleiding daarbij gewenst zijn. Het doel is dat men na ontslag in staat is een actieve levensstijl te hanteren, ondanks beperkingen.

Aan het einde van het revalidatietraject krijgt men een sportadvies mee. Met dit sportadvies kan de cliënt na de revalidatieperiode op diverse locaties van Heliomare of bij een reguliere sportclub trainen aan conditie en fysieke vaardigheden.

Redactie VGN

Deze pagina is een onderdeel van: