Nieuws

Van Lingen nieuwe bestuurder Reinaerde

03 augustus 2012

Ella van Lingen is per 1 augustus 2012 de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgorganisatie Reinaerde. Zij volgt de tijdelijke voorzitter Hans Voogt op die aanblijft als tweede lid van de Raad van Bestuur tot 2014. Hij zal zich binnen Reinaerde concentreren op het Wmo-traject.

Van Lingen heeft zich gedurende haar loopbaan ingezet voor de zorg thuis, maatschappelijk werk, jeugd en gehandicaptenzorg. De afgelopen acht jaar werkte Van Lingen als directeur en bestuurder bij VitrasCMD. Bij VitrasCMD heeft ze de afgelopen jaren gezorgd voor een sterke, goed gepositioneerde organisatie met een financieel gezonde balans. Daarnaast is zij commissaris bij een sociale werkvoorziening.
 
Bezuinigingen
Inmiddels is Ella van Lingen gestart met haar introductie. “In de zorgsector staan grote veranderingen op stapel zoals bezuinigingen en overdracht van taken naar gemeenten,”aldus Ella. “Het is zaak om in deze nieuwe situatie de best mogelijke begeleiding en zorg te blijven bieden aan de cliënten. Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.”

Bron: Skipr