Nieuws

Veel initiatieven om cliënten te informeren over verkiezingen

08 augustus 2012

Met de Tweede Kamerverkiezingen in het vooruitzicht staat kiesrecht bij mensen met een beperking hoog op de agenda. Zo bracht de VGN onlangs de notitie over kiesrecht bij mensen met een beperking opnieuw onder de aandacht van instellingen in de gehandicaptenzorg. Ook vinden er in het hele land activiteiten plaats om mensen met een verstandelijke beperking te informeren over de komende verkiezingen.

rood potlood kleurt zwart vakje in

Zo is er op zaterdag 25 augustus een landelijke kiezersdag voor mensen met een licht verstandelijke beperking, is de website www.stemjijook.nl in het leven geroepen en zendt de NTR op 9 september een verkiezingsspecial uit op televisie.

Notitie kiesrecht voor mensen met beperking

Welke rechten en plichten zijn er bij het kiesrecht? Zorginstellingen, cliënten en hun vertegenwoordigers vragen zich dat vaak af. Reden voor VGN en Platform VG om hier twee jaar geleden een korte notitie over te maken, waarin de meest gestelde vragen worden beantwoord. We hebben deze notitie actueel gemaakt, zodat instellingen het ook voor de huidige verkiezingen kunnen gebruiken.


Stemmen moet gemakkelijker

De VGN vindt dat het stemmen voor mensen met een beperking gemakkelijker moet. Samen met Platform VG, LFB en Raad op Maat hebben we hier in een brief aan staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (VWS) en minister Spies (BZK) op aangedrongen.

De komende tijd zullen we u via onze website zoveel mogelijk op de hoogte houden van de verschillende initiatieven die er plaatsvinden om mensen met een beperking voor te lichten over de Tweede Kamerverkiezingen.

Deze pagina is een onderdeel van: