Nieuws

Film over 'Stemmen, hoe doe je dat'?

05 september 2012

In het kader van de verkiezingen op 12 september staat kiesrecht voor mensen met een beperking hoog op de agenda. In het hele land worden initiatieven gehouden om mensen met een beperking te informeren. Een hiervan is de bijeenkomst die zorginstelling Middin onlangs heeft gehouden. Cliënten konden de aanwezige politici allerlei vragen stellen. Middin heeft van deze bijeenkomst een reportagefilm gemaakt, zodat iedereen de antwoorden en tips nog eens kan bekijken.  

Oefenen met stemmen
Oefenen met stemmen

Onderwerpen die aan bod kwamen waren de AWBZ en het gehandicaptenvervoer. Het filmpje geeft ook antwoord op vragen als: 'Welke partijen bestaan er? Waar staan deze partijen voor? En hoe stem je? Aanwezige politici waren Maureen van der Pligt (SP), Linda Voortman (GL), Pierre Heijnen (PvdA),  Herma Boom (CDA), Ixora Balootje (ChristenUnie), Marieke de Groot (PVVD).

Middin wil met het filmpje  ook een antwoord geven op de oproep van minister Spies van Binnenlandse Zaken om tijdig stempassen uit te reiken aan cliënten en mensen met een beperking  laten zien hoe belangrijk stemmen is.

Andere initiatieven om mensen te informeren, zijn de website www.stemjijook.nl en de verkiezingsspecial 'Stem jij ook? die de NTR a.s. zondag 9 september uitzendt. In dit programma ‘geeft de NTR mensen met een beperking informatie over het politieke stelsel om ze motiveren ook daadwerkelijk te gaan stemmen bij de verkiezing op 12 september.

 

Middin ondersteunt mensen met een beperking en ouderen zodat zij zelf kunnen kiezen hoe zij willen leven. Midden in de wijk, midden in de samenleving. Middin is werkzaam in de provincie Zuid-Holland.

 

Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen

Deze pagina is een onderdeel van: