Nieuws

Ventilatie en pandemische paraatheid: P3Venti

27 juni 2023

In de langdurige zorg is het belangrijk om te weten welke rol ventilatie kan spelen bij het beperken of voorkomen van besmettingen. Niet alleen om goed voorbereid te zijn op een nieuwe pandemie, maar ook om (vastgoed)investeringen hiermee te kunnen onderbouwen. Om zo nauwkeurig mogelijk te weten welke maatregelen daarbij welk effect sorteren, is bundeling van bestaande kennis en gericht nader onderzoek noodzakelijk. Met dat doel is het Programma Pandemische Paraatheid en ventilatie opgezet, kortweg P3Venti.

P3 Venti

P3Venti is een breed wetenschappelijk en toegepast onderzoeksprogramma dat bijdraagt aan het ontwikkelen van kennis over het effect van ventilatie en luchtreiniging in de langdurige zorg. Het driejarige programma maakt deel uit van het beleidsprogramma Pandemische Paraatheid vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

TNO co├Ârdineert het programma en voert het uit samen met universiteiten en kennisinstituten. De positionering van P3Venti op het scheidsvlak van wetenschap en praktijk maakt het programma bij uitstek geschikt voor verbinding en kruisbestuiving. Bevindingen uit het ene kennisgebied of de ene branche kunnen van groot belang zijn voor andere. Als integere intermediair zal P3Venti waar mogelijk het initiatief nemen om organisaties en netwerken die in dit kader iets voor elkaar kunnen betekenen te koppelen.

LinkedIn

Organisaties in de langdurige zorg worden uitgenodigd om de bedrijfspagina te volgen om op de hoogte te zijn van de laatste updates. Hiernaast kan je lid worden van de P3Venti groep om vragen te stellen, in contact te komen met anderen in het veld, en deel te nemen aan discussies.

Symposium

Save the date: op woensdag 28 februari 2024 zal het eerste P3Venti symposium plaatsvinden bij Binnenklimaat Nederland in Zoetermeer. Op dit symposium zullen de resultaten vanuit het programma gedeeld worden, en wetenschap en praktijk worden samengebracht om met elkaar in gesprek te gaan over ventilatie in de langdurige zorg. Houd de symposiumpagina en het LinkedIn evenement in de gaten voor meer informatie over het programma.

portretfoto Irene Smith
Wil je meer weten?
Neem contact op met Irene Smith