Nieuws

Vernieuwende voorbeelden van persoonsgerichte zorg? Volg vanaf 17 juni het online Twinkelmagazine

21 juni 2021

‘Begeleiding à la carte’ is het tweejarig traject van het programma Volwaardig leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) dat zich richt op vernieuwende persoonsgerichte zorg in de gehandicaptensector. Zo’n 35 organisaties doen mee. Vilans begeleidt bij het doorontwikkelen van de ideeën. Daarmee zetten deze organisaties een flinke stap in de vernieuwing van zorg. Vervolgens deelt het programma de waardevolle lessen en oplossingen met de hele sector. Na anderhalf jaar is daarvoor nu het moment aangebroken.

Bekijk het Twinkel magazine

Vanaf donderdag 17 juni deelt het programma de inspirerende ideeën en verhalen, de ‘Twinkels’ in het online Twinkelmagazine. Van daaruit wordt er doorgelinkt naar het Kennisplein Gehandicaptensector voor de praktische toepassingen – zoals methodieken, aanpak, checklists en tips.

In de periode tot eind november worden iedere maand nieuwe Twinkels gepubliceerd, met steeds weer een ander verhaal. De overeenkomst tussen alle Twinkels is het positieve effect dat ze hebben op een volwaardig leven van cliënten. Een tweede kenmerk is de ‘twist’ die iedere organisatie heeft doorgemaakt om haar doel te bereiken. Vernieuwende persoonsgerichte zorg is niet zomaar geregeld. Het vraagt om anders kijken, anders denken en een flinke dosis doorzettingsvermogen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Twinkels, waar ook veel leden van de VGN bij betrokken zijn, lees dan het volledige artikel op de website van het programma Volwaardig leven of bekijk het Twinkelmagazine

Deze pagina is een onderdeel van: