Nieuws

VGN e-Learnshop bundelt digitale opleidingen van en voor gehandicaptenzorg

27 augustus 2014

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) heeft de VGN e-Learnshop gelanceerd: een webshop waar organisaties digitale opleidingen, oftewel e-learning, over de gehandicaptenzorg kunnen aanbieden en afnemen. 'Erg praktisch voor gehandicaptenzorgorganisaties die digitale opleidingen voor hun medewerkers willen afnemen, gezien het inkoopvoordeel dat ze ermee hebben. Maar ook voor organisaties die hun eigen e-learning ontwikkelen, omdat ze hiermee hun investeringen kunnen terugverdienen', aldus VGN-directeur Hans Schirmbeck.

De digitale opleidingen die in de VGN e-Learnshop worden aangeboden, zijn bedoeld voor organisaties in de gehandicaptenzorg om hun medewerkers op te leiden en te ontwikkelen. Het gaat daarbij om e-learning over de volle breedte van het werk in de gehandicaptenzorg: van veiligheid tot verpleging en verzorging, en van cliëntgroepen tot persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.

e-Learning downloaden

Om e-learning te kunnen afnemen, sluit een gehandicaptenzorgorganisatie een abonnement op de VGN e-Learnshop af. Daarna kan de inkoper van de organisatie - al dan niet tegen betaling - de lesstof downloaden. De opleidingen die organisaties afnemen via de VGN e-Learnshop werken in alle elektronische leeromgevingen. Het maakt dus niet uit van welk systeem een organisatie gebruikmaakt. Met een abonnement hebben gehandicaptenzorgaanbieders niet alleen toegang tot een heleboel opleidingen, ze ontvangen ook kortingen van minstens vijftien procent op het aanbod van commerciële uitgevers.

e-Learning aanbieden

Uitgevers en gehandicaptenzorgorganisaties die hun eigen e-learning hebben ontwikkeld, kunnen die beschikbaar stellen via de webshop. Volgens Schirmbeck biedt de e-Learnshop voor beide grote voordelen. 'Gehandicaptenzorgorganisaties kunnen hiermee hun investeringen terugverdienen. En uitgevers bereiken een heel grote en specifieke doelgroep.'

e-Learning neemt een steeds belangrijkere plek in bij het opleiden en ontwikkelen van medewerkers. De roep om een bundeling van alle relevante digitale opleidingen voor de gehandicaptenzorg werd dan ook steeds groter. De VGN e-Learnshop is ontwikkeld in nauwe samenwerking met vijftien organisaties in de gehandicaptenzorg. ‘Nu de webshop gelanceerd is, is het uitdrukkelijk de bedoeling dat meer gehandicaptenzorgorganisaties zich aansluiten, aldus Schirmbeck.

De VGN e-Learnshop is te bereiken via elearnshop.vgn.nl.

Portretfoto Aart Bertijn
Wil je meer weten?
Neem contact op met Aart Bertijn