VGN met de poten in de klei tijdens NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2024, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. De VGN hecht veel waarde aan vrijwilligers en deed ook dit jaar weer mee. Verschillende medewerkers van het VGN bureau staken de handen uit de mouwen bij zorgboerderij De Bossewaard bij zorgaanbieder Abrona.

VGN doet mee aan NLdoet

Supergezellige dag

Een team van VGN-medewerkers helpt bij De Bossewaard met het scheppen van grond om de tentenkas op te hogen, de tentenkas word schoon gemaakt, stallen worden uitgemest en de dieren werden verzorgen. Ook directeur Theo van Uum is van de partij: 'Vandaag stonden we als VGN met de poten in de klei, letterlijk. Bij Abrona hebben we samen met bewoners en deelnemers de aarde in de kas opgehoogd en de tent schoongemaakt. Supergezellige dag, morgen spierpijn. Lekker!’

Over Abrona

Abrona ondersteunt volwassenen met een verstandelijke beperking in en nabij de provincie Utrecht. Wij bieden langdurige zorg en maatschappelijke ondersteuning. Met aandacht voor de cliënt en zijn of haar leefwereld. Met elkaar, voor elkaar.

Boerderij De Bossewaard

Prachtig gesitueerd in het landelijke Kromme Rijngebied in Cothen ligt zorgboerderij De Bossewaard. Abrona biedt hier dagbesteding aan interne- en externe cliënten. Een gevarieerd aanbod van werkzaamheden waarbij de interesses en leerwensen van de cliënten leidend zijn. We zorgen voor de verschillende dieren. De Groen groep houdt zich bezig met het bijhouden van het erf, gras maaien op de camping, bomen snoeien, fruit plukken, hout zagen en nog veel meer. Industrieel werk en werken in de keuken. Veel cliënten hebben een stoornis in het autistisch spectrum en/of een lichte tot matige verstandelijke beperking, de leeftijd varieert van 17 tot 81 jaar.

Over NLdoet

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Kirsten Konings
Telefoonnummer
Kirsten Konings