Nieuws

NL Doet zet vrijwilligers in het zonnetje en VGN doet mee

10 maart 2023

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2023, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. De VGN hecht veel waarde aan vrijwilligers en deed mee. Verschillende medewerkers van het VGN bureau staken de handen uit de mouwen bij een locatie van zorgaanbieder Reinaerde in Woudenberg.

vgn medewerkers bij NL Doet poseren voor vlag nl doet
Medewerkers VGN bij Reinaerde voor NL Doet

Vrijwilligers zijn essentieel

Een team van VGN-medewerkers buigt zich bij Reinaerde over het vullen van bloembakken, een ander team gaat pannenkoeken bakken. Samen met andere vrijwilligers wordt er een hoop werk verricht. Ook directeur Theo van Uum is van de partij: 'Binnen de gehandicaptenzorg spelen vrijwilligers een waardevolle rol. Ze zijn belangrijk, zeker als we kijken naar onze Visie 2030. Ik vind het dan ook vanzelfsprekend dat de VGN meedoet tijdens NL Doet.'

Anders organiseren van zorg, samen met vrijwilligers

Vrijwilligers spelen in de gehandicaptenzorg een belangrijke rol. Want in de gehandicaptenzorg streven we naar een betekenisvol leven voor iedereen, ongeacht beperking. Dat is - kort samengevat - het hart van onze visie, maar dat kunnen we alleen waarmaken als beroepsmatige zorgverleners samenwerken met de zorgvrager, het betrokken netwerk én vrijwilligers. Op structurele basis, en in een gelijkwaardige relatie.

Om dat echt goed te organiseren is er actie nodig, want de afgelopen jaren wordt de druk op de zorg steeds groter. Maar een blauwdruk hiervoor bestaat niet. Wil je meer weten over het anders organiseren van zorg? Lees hier een aantal voorbeelden en een boekje met tips.

Over NL Doet

Het Oranje Fonds organiseert ieder jaar NLdoet. Het Oranje Fonds laat met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. 

Noortje Smit lachend
Wil je meer weten?
Neem contact op met Noortje Smit