Nieuws

VGN-netwerkbijeenkomst over cliëntencommunicatie rondom transities

De VGN organiseert op dinsdagmiddag 3 juni 2014  een netwerkbijeenkomst voor de communicatiemedewerkers van haar leden.Centraal staan de communicatievraagstukken waar de gehandicaptensector nu voor staat in het kader van de transities. Het thema is: 'Hoe informeren we onze cliënten het beste over de transities?' Arjen Elsmulder en Floor Meenhorst, resp. projectleiders communicatie HLZ en Jeugd bij VWS, zijn aanwezig om een toelichting te geven op de communicatie vanuit VWS. Communicatiemedewerkers zijn van harte welkom!

Programma

Voor cliënten in de langdurige zorg verandert er veel. Zorgaanbieders hebben een belangrijke rol in de communicatie over deze veranderingen. Dit geldt zowel voor communicatie richting de cliënten als naar de medewerkers. Het ministerie van VWS heeft een communicatieplan opgesteld en is druk bezig met de voorbereidingen van de voorlichtingscampagne richting cliënten. De VGN ontvangt hier vragen over van leden. Een van de vragen die leeft, is de ‘zorgbrief’ aan cliënten over de op handen zijnde veranderingen. Wanneer komt die brief? Wat staat er in? Hoe kan er bezwaar worden gemaakt? Volgt er een tweede brief? Maar ook vragen als: Wanneer worden ouders van kinderen geinformeerd?

Om zoveel mogelijk helderheid te krijgen over de inhoud en de strategie achter de publiekscampagne, verzorgen Arjen Elsemulder (Projectleider communicatie HLZ bij VWS) en Floor Meenhorst, projectleider communicatie stelselherziening jeugd, tijdens de netwerkbijeenkomst de inleiding. Ze gaan, voor zover op dat moment mogelijk, zoveel mogelijk op de inhoud van de brief, de fasen in de communicatie en de voorlichtingscampagne. Ze zijn ook geinteresseerd naar de vragen die  er leven. Er is dus gelegenheid om vragen te stellen en in discussie te gaan.

Verder speelt het delen van casuïstiek en ervaringen altijd een grote rol tijdens de netwerkbijeenkomsten. Communicatieadviseurs die hun ervaring in het communiceren over veranderingen, zowel naar cliënten als medewerkers  met de aanwezigen willen delen, zijn van harte welkom. Ze kunnen zich melden bij Johan van Ruijven (jvruijven@vgn.nl / 06-21213460).

Praktische zaken

Er is een ontvangst met een broodje vanaf 12.00 uur, het programma begint om 12.45  uur en duurt tot 17.00 uur. Daarna is er de gelegenheid om onder het genot van een drankje en een hapje te netwerken met collega’s uit de sector. Aanmelden kan via het dit aanmeldingsformulier.

Locatie

VGN, Zaal 17 (begane grond), Oudlaan 4, 3515 GA, Utrecht. Klik hier voor de routebeschrijving