Nieuws

VGN stelt de OLVG corona check-app beschikbaar voor de gehandicaptensector

14 april 2020

Als medewerker in de gehandicaptenzorg wil je snel weten of je mogelijk besmet bent met het coronavirus. Leden van de VGN kunnen vanaf nu de OLVG corona check-app aan al hun medewerkers aanbieden in regio’s waar deze app al actief is. Via deze app kunnen (zorg)professionals hun gezondheid goed in de gaten houden en symptomen van het coronavirus vroegtijdig signaleren. Het is een waardevolle aanvulling op de bestaande voorzorgsmaatregelen die al zijn genomen. De VGN is de eerste brancheorganisaties die haar leden deze mogelijkheid biedt.

corona-app

Goede zorg en veilig kunnen werken staan in de gehandicaptenzorg voorop. Daarom is de VGN een partnerschap aangegaan met de OLVG corona check-app. Voor het gebruik van de app zijn geen kosten. 


Hoe werkt de OLVG corona check?

Medewerkers in de gehandicaptensector kunnen in de app dagelijks gegevens over hun gezondheid invullen. Bijvoorbeeld hoeveel je hoest, of je kortademig bent en wat je lichaamstemperatuur is. Op basis van deze gegevens krijg je binnen 48 uur bericht van een medisch team achter de app. Is er een medische reden, dan neemt het medische team binnen 24 uur contact met je op. Je kunt ook zelf aangeven wanneer je gebeld wilt worden.

Let op: Deze app ondersteunt, maar vervangt niet de gewone zorg via de huisarts of eerste hulp. Heb je dringend zorg nodig, ook als je de app gebruikt? Onderneem dan zelf actie en neem contact op met je huisarts of bel bij spoed 112.

Landelijke dekking

De OLVG corona check app is ontwikkeld door OLVG en het Amsterdamse bedrijf Luscii. Intussen is deze app al in een groot deel van het land te gebruiken en er wordt hard gewerkt aan een landelijke dekking. 

Update: het is niet meer mogelijk om aan te melden voor de OLVG en Luscii app. Wel kun je je aanmelden voor de coronacheck app van de overheid: https://decoronacheck.nl/