Nieuws

Vier organisaties uit Gehandicaptenzorg winnen provinciale verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider

13 juli 2018

Vandaag maakte Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) de provinciale winnaars bekend van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2018. In vier provincies ging de winst naar een organisaties uit de Gehandicaptenzorg!

winnaars

De VGN feliciteert SGL-zorg, Trajectum, 's Heeren Loo en S&L zorg met winst in hun provincie. De provinciale winnaars strijden nu verder om de landelijke titel. 

Verkiezing
Voor de 500.000 mbo-studenten in ons land is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs.

Voordrachten
Tot en met 30 april 2018 kon iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen voor de prestigieuze prijzen. Alle voordrachten werden beoordeeld en ingedeeld naar sector en provincie, om uiteindelijk tot één beste leerbedrijf en één beste praktijkopleider te komen.

Provinciale winnaars
Uit een kleine duizend voordrachten heeft de jury per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De provinciale winnaars strijden verder om de landelijke titel.