Nieuws

Vijf minireportages over drie jaar ’s Heeren Loo Zeeland

11 juni 2021

Nadat ’s Heeren Loo in 2018 zorgaanbieder Arduin had overgenomen, is er in de praktijk van de gehandicaptenzorg in het Zeeuwse veel veranderd. Over de veranderingen die de nieuwe eigenaar heeft ingezet en wat daar inmiddels de resultaten van zijn, maakte het radio1 programma Smaakmakers een serie van vijf minireportages, waarin vooral medewerkers, verwanten en cliënten aan het woord komen.

sheerenloo Zeeland
Opname van Spraakmakers

’s Heeren Loo Zeeland, de nieuwe naam voor Arduin, besteedde om te beginnen veel aandacht aan huisvesting. De 160 veelal kleine locaties in eengezinswoningen werden omgezet naar een beperkt aantal clusters van woningen voor 32 tot 64 cliënten in Middelburg, Vlissingen en Goes.

Grote stap

Daar kwam en komt veel bij kijken. De stap van eengezinswoning naar grotere nieuwbouwlocaties was groot, blijkt uit de persoonlijke ervaringen van cliënten. De luisteraar krijgt verder een impressie van wat er komt kijken bij de nieuwbouw van een nieuw complex in de Middelburgse woonwijk Rittenburg.

Cliënt centraal

Maar de reportages bieden ook een mooi inkijkje in de zorg zelf. Zo is er aandacht voor de cliënten die dag en nacht zorg nodig hebben. Zij wonen sinds enige tijd in een speciale woongroep in Vlissingen, onder de rook van het Admiraal de Ruijterziekenhuis. En uiteraard komen de cliënten zelf volop aan het woord. Zoals de mensen met een beperking die al jaren met succes in een reguliere baan werken bij het Roompot vakantiecentrum in Domburg.

De vijf minireportages van Spraakmakers zijn te beluisteren via de volgende link: https://bit.ly/3vgFOwi

Foto van Johan van Ruijven
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan van Ruijven

Deze pagina is een onderdeel van: