Nieuws

Visio lanceert boek over gevoelswereld slechtziende en blinde kinderen

21 november 2013

Koninklijke Visio lanceert op woensdag 27 november 2013 een kinderboek met als titel 'Bram, je kunt het!' Het boek vertolkt de gevoelswereld van slechtziende en blinde kinderen met thema’s die aan de orde zijn tijdens het revalidatieproces. Doordat Visio de verhalen in boekvorm uitgeeft, blijven ze beschikbaar voor iedereen die wil aansluiten op de gevoelens van het jonge slechtziende kind.

De thema´s voor het boekje ontvouwden zich gaandeweg. Kinderen en ouders reikten ze als vanzelf aan tijdens revalidatiebijeenkomsten: bang om ergens voor het eerst naar toe te gaan, geplaagd worden om je uiterlijk, niet opgewassen zijn tegen iemand die de baas speelt, niet mee mogen doen, iets niet kunnen, geen hulp durven vragen, winnen en verliezen, boosheid die uit het niets opduikt, samen werken, succes voelen als iets goed gelukt is. Er volgden gesprekjes. Heb jij dat ook? Hoe voel je je dan? Wat kun je er aan doen?

Bespreekbaar
Auteur Gonnie Hordijk maakt met hulp van kinderboekenschrijfster Jacobina Kunnen de thema’s bespreekbaar, een blijvend naslagwerk. Gonnie Hordijk heeft ruim 35 jaar als ontwikkelingsbegeleidster bij Visio gewerkt. Het telt tien verhalen om zelf of met elkaar te lezen en om voor te lezen. Daarnaast is het boek in audiovorm via de website van Visio te beluisteren. Bram, je kunt het! is te koop via www.visio.org en kost tien euro, exclusief verzendkosten.