Nieuws

Webinar 17 februari: Beginnen met opstellen van uw routekaart voor duurzaam vastgoed

26 januari 2022

Op 17 februari van 10.30-12.00 uur organiseren de VGN, ActiZ en de Nederlandse GGZ in samenwerking met het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg (EVZ) en het Milieuplatform Zorgsector (MPZ) een webinar over het opstellen van de CO2 routekaart,

In het klimaatakkoord is afgesproken dat zorgorganisaties met een eigen ‘CO2 routekaart’ moeten laten zien hoe ze werken aan de energietransitie. De eerste ronde waarin de (bij het EVZ aangeleverde) routekaarten worden geanalyseerd, zit erop. Ruim 150 organisaties in de langdurige zorg hebben het voortouw genomen. De brancheorganisaties zullen vanaf 1 juni 2022 het ministerie van BZK met een recente tussenstand informeren over de resultaten. Daartoe zijn zoveel mogelijk routekaarten van organisaties nodig.  

Tijdens het webinar worden de afspraken van de zorgbranches met het Rijk voor het Klimaatakkoord toegelicht. Ook wordt geschetst hoe zorgorganisaties het beste kunnen starten met de routekaart, wat daarvoor nodig is en wat het oplevert. Met praktijkvoorbeelden en met ruimte voor vragen kunt u na het webinar direct aan de slag.

Heeft uw zorgorganisatie nog geen routekaart duurzaamheid? Dan kunt u zich via deze link aanmelden. Na aanmelding krijgt u direct bevestiging en de link van het webinar in uw mailbox.

 

Frits Mul
Frits Mul Senior beleidsadviseur

Deze pagina is een onderdeel van: