Nieuws

Webinar over bezoekregeling in de gehandicaptenzorg

19 juni 2020

De coronacrisis heeft enorme impact op de gehandicaptenzorg. Tijdens de lockdown moest iedereen zoveel mogelijk binnenblijven, ook bij organisaties in de gehandicaptenzorg. Cliënten en medewerkers mochten geen gevaar lopen. In de afgelopen maand zijn de maatregelen geleidelijk versoepeld, ook als het gaat om bezoek. Bij de VGN komen veel vragen binnen van ouders/verwanten en professionals over de bezoekregeling. Via deze webinar op vrijdag 3 juli van 10.30 tot 11.30 uur geven we informatie geven over feiten en fabels die er zijn over corona en besmetting en gaan we in op de dilemma’s in de praktijk.

Joosje en haar zusjes

Tijdens het interactieve webinar gaat Gijs Wanders met de volgende deskundigen in gesprek:  Sylvia Huisman (Arts Verstandelijk Gehandicapten), Gerjanne Vlasveld (Arts Verstandelijk Gehandicapten)  Henri Koelewijn (gedragsdeskundige/orthopedagoog ) en Alistair Niemeijer (zorgethicus en ouder van een gehandicapt kind).

Thema’s die aan bod komen

- Wat is medisch verantwoord als het gaat om bezoek ontvangen en op bezoek gaan?
- Hoe ga je om met angstgevoelens? 
- En wat zijn de risico’s bij bezoek en hoe ga je hiermee om.

Voor wie?

De webinar is bedoeld voor begeleiders, managers, gedragsdeskundigen en ouders en verwanten in de gehandicaptenzorg.

Heeft u al een vraag of een dilemma die u graag beantwoord ziet? U kunt dit aangeven bij het invullen van onderstaand aanmeldingsformulier. Ook tijdens de webinar zelf is gelegenheid om via de chat vragen te stellen. 

Annemarie Peters VGN
Wil je meer weten?
Neem contact op met Annemarie Peters-Bartraij