Nieuws

Website ondersteunt LVB-jongeren bij zoektocht naar baan in techniek

10 maart 2015

Tijdens de Kennismarkt is de website www.koffervolgereedschap.nl gelanceerd. Deze website ondersteunt jongeren met een licht verstandelijke beperking bij het zoeken naar werk, met als focus een baan in de techniek.

De website is een product van een werkplaats op het Kennisplein Gehandicaptensector.

Concrete tools en gereedschappen

Op de website zijn  toepasbare gereedschappen voor scholen, bedrijven, begeleiders, ouders, overheid en natuurlijk de jongere zelf te vinden. Door inzet van de gereedschappen zal de samenwerking tussen deze partijen beter verlopen waardoor de kans dat meer jongeren aan het werk gaan en blijven groter zal worden. Door het beantwoorden van verschillende vragen op de site wordt er direct concrete informatie gegeven over bijvoorbeeld instrumenten die kunnen helpen bij het vinden van een baan. Een baan die deze jongeren weer een perspectief biedt en bovendien van groot belang omdat het hebben van werk deze jongeren ook een dagritme, sociale contacten, voldoening en een positief zelfbeeld geeft.

Over het Kennisplein Gehandicaptensector

Het Kennisplein Gehandicaptensector is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en hun kennis en ervaring kunnen uitwisselen. Fysiek, tijdens bijeenkomsten maar ook digitaal. Je vindt er producten waar je direct mee aan de slag kunt, maar ook verdiepingsartikelen, verhalen uit de praktijk en communities. Ook ondersteunt het Kennisplein kenniswerkplaatsen gefinancierd door fondsen. De werkplaats Koffer vol gereedschap is uitgevoerd door Kenniscentrum Bètatechniek en gefinancierd door Fonds Verstandelijk Gehandicapten en Antonia Wilhelminafonds.

Deze pagina is een onderdeel van: