Nieuws

Werkboek 'Ik en de ander': samen in gesprek over intimiteit

11 december 2015

Iedereen kent onzekerheden als het gaat om aanraken en sociale omgang: gaan we zoenen of geven we alleen een hand? Wat zijn de regels op het werk of op vakantie in een ander land? Jongeren met een (licht) verstandelijke beperking en hun omgeving hebben ook vaak moeite met sociale afstemming. Hoe leren zij dat? De handleiding 'Ik en de ander' geeft jongeren, ouders, begeleiders en gezinshulpverleners een eenvoudig en tegelijkertijd krachtig middel om met hun kind of cliënt passende omgangsregels in beeld te brengen.

Ouders en begeleiders gaan samen zoeken naar passende omgangsregels. Want je wilt dat jouw kind of cliënt zich kan ontwikkelen en ontplooien. Maar tegelijkertijd wil je voorkomen dat intimiteit en sociale omgang beladen onderwerpen worden.

's Heeren Loo ontwikkelde samen met Ria Beute (moeder van een zoon met het syndroom van Down) een werkboek. In ‘Ik en de ander' komen alle onderwerpen op tafel: afstand, nabijheid en intimiteit. Hierdoor is de handleiding een uitkomst voor alle partijen: de jongeren, ouders en begeleiders.

Meer informatie

Op de website van 's Heeren Loo kunt u meer informatie vinden. Het werkboek vindt u hieronder in de bijlage.

Deze pagina is een onderdeel van: